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  • wurmer

mehr als 1000 Beiträge seit 19.11.2002

*ROHES* Rotes Fleisch -> Krebs

Ich meine abgespeichert zu haben, daß insebsondere rohes (rotes) Fleisch Darmkrebs verursachen kann. Denn die darin enthaltenen Viren sind das Problem. Der Wissenschaftler, welcher den Zusammenhang zwischen Gebärmutterhalskrebs und Viren erforscht hat, ist dieser Problematik auf der Spur.

Also ich jedenfalls warne mein Umfeld davor, rohes Fleisch (das klassische Mettbrötchen) zu futtern. Vorsicht ist die Mutter der Prozellankiste, oder?

https://www.newscientist.com/article/2302725-meat-eating-mammals-are-more-susceptible-to-cancer-than-herbivores/

Meat-eating mammals are more susceptible to cancer than herbivores

Understanding why plant-eating mammals like antelopes and sheep are far less likely to die of cancer than carnivores may help protect us from cancer too

Auweia - Kochen hilft auch nicht unbedingt:

https://nutritionstudies.org/can-viruses-in-meat-really-affect-humans-what-you-need-to-know/

Infections from viruses and other pathogens may be at the root of up to 20% of human cancer cases.[11] Although many of these connections are still being investigated, research has uncovered several links:

As many as 37% of breast cancer cases in the US may be related to bovine leukemia virus exposure. The virus is present in 100% of the country’s large factory farm dairy operations.[12]
Bovine polyomavirus may play a role in the development of colon, lung, and breast cancer.[13]
Viruses in chicken have been associated with human cancers and may also influence atherosclerotic plaque formation.

Unlike bacterial pathogens, viruses in meat may survive cooking; rare meat poses a higher risk. Some viruses can also be found in eggs and milk in addition to muscle and organ meats.

Das Posting wurde vom Benutzer editiert (27.10.2024 08:58).

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